Psychologiepraktijk Hageman

Over de therapeut

Marie Claire HagemanMijn naam is Marie-Claire Hageman. Ik ben geboren en getogen in Maastricht. Mijn studie Geestelijke Gezondheidkunde heb ik gevolgd aan de Universiteit Maastricht, mijn vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb ik in Amsterdam gedaan. Na mijn afstuderen in 1997 heb ik op diverse plekken in de Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt in de regio's Amsterdam, Heerlen en Maastricht. Na jaren in grote instellingen gewerkt te hebben, kreeg ik steeds meer behoefte aan kleinschaligheid, aan een minder zakelijke omgeving en aan meer tijd en aandacht voor mijn cliënten. In 2011 ben ik daarom begonnen met mijn eigen praktijk.

Ik beschouw mezelf als een pragmatische cognitief gedragstherapeut. Ik hecht aan een goede en open werkrelatie met mijn cliënten. Uit al het wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen decennia blijkt dat een goede werkrelatie tussen cliënt en therapeut één van de belangrijkste voorspellers is voor de effectiviteit van een behandeling. In uw behandeltraject zet ik mijn kennis, kunde en ruime ervaring in om u te helpen uw problemen beter te begrijpen, u beter te leren omgaan met uw situatie en/of klachten en u te motiveren voor gedragsverandering. Uw hulpvraag is leidend in het behandeltraject.

Cognitieve gedragstherapie is een behandeling die een actieve houding van therapeut en cliënt vraagt tijdens de sessies, en van de cliënt ook in de periodes tussen de behandelsessies. U kunt bij mij terecht voor de zogenaamde klassieke cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Gesproken talen: Nederlands, (Maastrichts / Limburgs) dialect, Engels, Frans.

BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog (www.bigregister.nl), BIG-nummer 19054780925

Lid Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (www.vgct.nl)

Lid Nederlands Instituut van Psychologen (www.psynip.nl

Lid Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie (www.nvgzp.nl)

Lid Psyzorg Zuid-Limburg (www.psyzorgzuidlimburg.nl)

 

Klik hier voor mijn kwaliteitsstatuut.